Apmaksāts saturs

Ignitis Renewables sāk ietekmes uz vidi novērtējumu Vārmes vēja enerģijas parka attīstīšanai Saldus un Kuldīgas novadā


Starptautiskais zaļās enerģijas uzņēmums Ignitis Renewables ir uzsācis ietekmes uz vidi novērtēšanas (IVN) procesu nākotnē plānotā Vārmes vēja enerģijas parka attīstīšanai Saldus un Kuldīgas novados. IVN ietvaros paredzēts veikt esošās vides stāvokļa izpēti un novērtēšanu attiecīgajā teritorijā, kā arī analizēt plānotā Vārmes vēja parka ietekmi  uz vidi.

“Ignitis Renewables mērķtiecīgi paplašina savu pārstāvniecību Latvijā, plānojot arvien jaunu atjaunīgās enerģijas projektu attīstību, tādējādi veicinot pāreju uz zaļo enerģiju un visa reģiona energoneatkarību. Līdz ar atjaunīgo energoresursu parku attīstīšanu, Ignitis Renewables veic nozīmīgu ieguldījumu arī paša novada un vietējo kopienu attīstībā. Mums ir svarīga uz savstarpēju uzticēšanos balstīta sadarbība, tāpēc cenšamies uzklausīt vietējo kopienu vajadzības un rast ilgtermiņa sadarbības risinājumus, lai mēs kopā varam veidot daudz draudzīgāku un “zaļāku” vidi sev apkārt,” uzsver Baiba Lāce, Ignitis Renewables vadītāja Latvijā.

Vārmes vēja enerģijas parks
Vārmes vēja enerģijas parka projekta izveidošanas ietvaros - Saldus novada Jaunlutriņu, Lutriņu un Šķēdes pagastos, kā arī Kuldīgas novada Kabiles un Vārmes pagastos paredzēts uzstādīt līdz 20 jaunākās paaudzes vēja turbīnas, kur katra turbīna atsevišķi sasniedz 7MW jaudu, savukārt kopējā jauda plānota līdz 150 MW. Kopējais vēja turbīnu skaits un novietojums tiks vērtēts IVN procesa ietvaros, kura laikā tiks izskatīti dažādi vēja turbīnu modeļi, izvietojums un kopējā jauda, kā arī ņemti vērā IVN novērtējuma rezultāti. 
 
IVN sākotnējā publiskā apspriede ir iecerēta šī gada oktobrī, kad iedzīvotāji tiks iepazīstināti ar sākotnējiem Vārmes vēja enerģijas parka ieceres materiāliem, aicinot sniegt savus priekšlikumus. Aicinājums uz sākotnējo sabiedrisko apspriešanu tiks iepriekš izziņots vietējos plašsaziņas līdzekļos – lūdzam iedzīvotājus sekot līdzi informācijai.

Galvenie ieguvumi no zaļās enerģijas parku izveides
Rūpes par vidi un cilvēkiem ir daļa no Ignitis Renewables darbības stratēģijas. Uzņēmums papildus jau normatīvajos aktos noteiktajām vides aizsardzības prasībām atjaunīgās enerģijas projektu dzīves cikla laikā īsteno plašu vides aizsardzības pasākumu programmu.

Attīstot atjaunīgās enerģijas projektus, Ignitis Renewables īsteno plašu vietējo kopienu atbalsta programmu, kuras ietvaros paredzēts sniegt finansiālu atbalstu vietējām kopienām, kas atrodas uzņēmuma attīstīto saules un vēja  enerģijas parku tuvumā. Šogad Latvijā atbalsta programma paredz sadalīt finansējumu 200 tūkstoši eiro apmērā starp vietējo kopienu iesniegtajiem projektiem, kas atrodas netālu no uzņēmuma būvniecības stadijā esošajiem parkiem,

Ignitis Renewables ir atvērts vietējo iedzīvotāju un kopienu ieteikumiem par to, kā nākotnē varētu radīt draudzīgāku un zaļāku vidi sev apkārt. Uzņēmumam ir svarīgi, lai tā īstenotie atjaunīgo energoresursu projekti radītu papildu pievienoto vērtību visam reģionam, vietējām kopienām un uzņēmumiem.

Apjomīgas investīcijas zaļās enerģijas projektos visā Latvijā
Ignitis Renewables aktīvi paplašina savu darbību Latvijā un saskata lielu izaugsmes potenciālu šajā reģionā. 
Tuvāko gadu laikā Ignitis Renewables plāno Latvijā kopumā investēt aptuveni 700 miljonus eiro. Lielākā daļa investīciju tiks novirzītas atjaunīgās enerģijas projektiem ar mērķi līdz 2030. gadam sasniegt 4–5 gigavatu (GW) uzstādīto zaļās enerģijas ražošanas jaudu.

Ignitis Renewables ir daļa no Baltijā vadošās enerģētikas grupas Ignitis Group ar fokusu uz atjaunīgo enerģiju, un tas darbojas Baltijas valstīs un Polijā.

Uzņēmuma mērķis ir radīt 100% zaļu un drošu enerģētikas ekosistēmu šodienas un nākotnes paaudzēm.

Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes

Mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes, lai nodrošinātu un uzlabotu tīmekļa vietnes darbību, sniegtu vietnes apmeklētājiem pielāgotu informāciju par mūsu produktiem un pakalpojumiem, analizētu vietnes apmeklējumu. Lietotājam jebkurā brīdī ir iespēja piekrist, atteikties vai mainīt savu piekrišanu. Vairāk informācijas par izmantotajām sīkdatnēm skatīt sīkdatņu izmantošanas noteikumos.

Lasīt vairāk